Superbia ZA 2011

This slideshow requires JavaScript.

 

FILMUL CU REZUMATUL MESEI ROTUNDE POATE FI VIZIONAT APASAND AICI


_

_

Avem plăcerea de a vă invita să participați la vernisarea expoziției Superbia care a reprezentat România la Bienala de Arhitectură din Veneția 2010 și la masa rotundă pe tema suburbiilor dezvoltate în ultimii ani în jurul Clujului. Aceste evenimente sunt incluse în cadrul Zilelor Arhitecturii 2011.

Vernisaj – 05.05.2011, 18:30

Masa rotundă – 06.05.2011, 16:00

Program: L-V 9:00 – 20:00; S 10:00 – 19:00; D 10:00 – 16:00

Superbia este un proiect care a reprezentat România în cadrul Bienalei de Arhitectură de la Veneţia 2010 „People Meet in Architecture”, şi a fost găzduit de Galeria Nouă a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia în perioada septembrie-noiembrie 2010. http://www.superbiasuburbia.wordpress.com

EXPOZIȚIA din cadrul Zilelor Arhitecturii 2011 este un prilej de a reveni la locul de unde s-a născut acest proiect, punând accent pe situaţia actuală a suburbiilor clujene. Reluăm tematica contrastelor dintre interioarele investite / preţioase şi spaţiul exterior neinvestit / în derizoriu într-o formă nouă şi propunem un traseu care aduce două experienţe ale suburbiei: una senzorial-emotivă şi alta ludico-informativă.

MASA ROTUNDĂ este o invitaţie la discuţie pe situaţia din prezent a suburbiei clujene unde acum, după stoparea acestui fenomen, locuitorii încep să se confrunte cu problemele care-i sunt caracteristice – lipsa infrastructurii, a dotărilor (instituţii, zone comerciale), a spaţiilor publice (parcuri, scuaruri, locuri de joacă pentru copii), a parcărilor, şi altele. Locuitorii suburbiei devin constienţi de situaţia în care se află. Se poate evalua situaţia actuală de aici? Care ar fi măsurile prioritare pentru îmbunătăţirea locuirii în suburbii? Ce măsuri sunt luate în acest sens în prezent? Aceste întrebări sunt adresate administraţiei locale, specialiştilor şi locuitorilor suburbiei, invitaţi la această masă rotundă.

Invitați masă rotundă: Sorin Apostu – primar al mun. Cluj-Napoca, Ioachim Vancea – primar al comunei Florești, Eugen Pănescu – arhitect și urbanist, Planwerk Cluj, Ligia Subțirică – arhitect șef al mun. Cluj-Napoca, Șerban Țigănaș – președinte OAR, Szabolcs Guttman – președinte OAR – Transilvania, Norbert Petrovici – sociolog, Gabriel Troc – sociolog, Gheorghe Elkan – reprezentant RUR Cluj, reprezentanți ai locuitorilor din suburbii, Marius Cătălin Moga – moderator, arhitect membru al echipei Superbia.

Expoziția Superbia – ZA 2011 a fost realizată de ATELIER MASS și fooooooam cu sprijinul Asociației Studenților Arhitecți și a familiei Cloșca.

http://www.fooooooam.com

http://www.zilelearhitecturii.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: