Contest update

Câteva completări legate de unele nelămuriri şi intrebări apărute până acum din partea concurenţilor:

Tematica concursului e legată strâns de suburbia nouă (cea de după anii ’90), a unei clase de mijloc în afirmare. Pornind de aici, căutăm să expunem o imagine complexă, diferită (însă nu peiorativă) a suburbiei nascută din explozia imobiliară a ultimilor ani, o imagine situată între documentarea realității (una obiectivă) și reprezentarea personală artizată (una subiectivă) a acesteia. Subiectivismul nu doar ca viziune a autorului ci şi ca surprindere a unui aspect personal, privat, intim din interiorul suburbiei, legat de oamenii care o locuiesc. E important să căutăm şi să scoatem în evidenţă anumite aspecte pozitive ale suburbiei din punct de vedere al modului de viaţă, al locuirii, al intimităţii, al tranzitării, al imaginii, al spaţialităţii, al confortului interioarelor faţă de exteriorul degradat şi altele. Trebuie avut in vedere o abordare etică şi o apropiere de latura umană în surprinderea ei.

FOTO

Aici se pot folosi pe lângă fotografii neprelucrate şi colajul, foto montajul, suprapuneri, sau orice alte tehnici reprezentative de prelucrare a imaginilior pentru a surprinde cât mai bine viziunea personală asupra suburbiei.

Formatul fişierelor reprezintă o limită inferioară. Deci orice format care-l depăşeşte pe cel propus de noi e binevenit. Formatul minim pentru imaginile digitale va fi de: 2048 x 1536 (sau 3.1 megapixeli) la 300 dpi (multumim Dan pentru observatie).

SCURT METRAJE

Deocamdată acestea vor fi montate într-un loop continuu însă prezentarea finală depinde şi de ce vom prini de la voi şi de sugestiile juriului. Am introdus restricţia de 2 minute pentru a surprinde o diversitate cât mai bogată a suburbiei noi. Conţinutul în schimb primează aici printr-o abordare cat mai aproape de tema suburbiei, deci durata limită nu este fixă, este orientativă.

Suntem interesaţi şi de partea documentară a scurt metrajelor. Caracterul documentar – relatare, reportaj, interviuri – e important pentru a surprinde suburbia însă nu excludem nici tehnici mai noi de visuals sau videoclipuri, cu coloană sonoră sau fără, doar că mesajul acestora trebuie sa străbată destul de bine spre vizitator şi nu ar trebui sa rămână în sfera abstractă, ci sa se apropie mai mult de latura umana a suburbiei.

Vă multumim şi mult succes pe mai departe!

Criterii de apreciere pentru valabile pentru imagini şi scurt metraje:

+ înscrierea în tematica suburbiei 40%

+ surprinderea unei imagini sau aspect pozitiv – etica abordarii suburbiei 20%

+ originalitatea şi claritatea temelor (mesajelor) propuse în lucrări  – 20%

+ calitatea execuţiei lucrărilor 20%

Advertisements
Comments
3 Responses to “Contest update”
  1. Radu says:

    Mă imaginez în situaţia în care doresc să particip la concurs cu o imagine care ar intra la tema “contrast” să spunem, imaginea reprezintă o documentare a realităţii arhitecturale din imediata mea vecinătate dar poate fi interpretată ca avînd conotaţii peiorative. Ce fac? Pot participa la concurs?…sau pornesc în căutarea numai a acelor imagini cu aspect pozitiv??

    • Noi ne-am propus să abordăm tema suburbiei ferindu-ne de mult prea la îndemâna interpretare peiorativă pe care ea o poate primi și am recomandat și celor care vor să contribuie cu imagini să privească și altfel această realitate (nu numai) arhitecturală.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: